onsdag 13. november 2013

Norge i Vinter-OL 2014

Med «bare» 86 dager igjen til OL begynner spenningen så vidt å komme og spekulasjonene om hvor mange gull og medaljer Norge kan komme til å ta under lekene. Det er også en spenning om Norge kan klare å bli beste nasjon slik som vi var for eksempel i 2002. Skal dette skje tror jeg vi er avhengig av at seiersmaskinene Bjørgen, Berger, Svendsen og kanskje Northug fungerer opp mot sitt beste, men kan det skje to år på rad? Vi må jo ikke glemme Svindal, Bø, Johaug og alle de andre som også kan hente medaljer til oss.


Men det er helt klart at vi må satse på de klassiske norske grenene som langrenn, skiskyting, alpint og kanskje hopp og kombinert. Ikke det at vi ikke har sjanse i Snowboard, Freestyle, Curling og kanskje en eller annen medalje i skøyter. Ikke minst har vi en favoritt i Freestyle med Tiril Sjåstad Christiansen.

Litt av Norges problem er også at vi er så sårbare. Alle regner med at Aksel Lund Svindal skal «hente» minst et gull, men hva om han nå blir syk eller skadet? Vi har en Kjetil Jansrud i bakhånd, men vi har jo ingen garantier. Jansrud har jo også vært skadet og det er ikke sikkert OL-medaljøren fra Vancouver kommer i form. Det samme gjelder i herrelangrenn, Petter Northug regner alle med at tar medaljer, men hvem kommer bak? Vi har mange som KAN gjøre noe og det har de vist i de forrige mesterskapene, men de er ikke «garantier» på samme måte som med Northug. Men vi regner jo med at det går bra(undertegnede også)!
Lille Norge er faktisk verdens beste nasjon i Vinter-OL gjennom tidene(flest medaljer) og vi blir ikke så mye dårligere i 2014 og vi kommer til å være i nærheten av å bli beste nasjon. Personlig tror jeg Norge kommer til å ta 13 gull, 10 sølv og 9 bronse.  Jeg tror Tarjei Bø kommer til å bli den store helten i skiskyting, itillegg til at Tora Berger kommer til å ta en del medaljer, langrenn henter noen, men tar (heldigvis) ikke alt som er å hente. Alpint, freestyle og snowboard kommer også til å hente noen medaljer hjem til Norge, samt curlinggutta.

Allerede nå kan du spille på en del spill som for eksempel hvilket land som blir beste nasjon i Sotsji under OL i februar. Noen av casinoene som du kan spille hos er ComeOn, Betsafe, Unibet og Betsson. Hos Unibet kan du allerede nå spille på flere resultater i kombinert, langrenn, ishockey, alpint, skiskyting og skihopp. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar